Gezondheid

Schoolarts en logopedie

In de loop van de basisschool wordt uw kind enkele keren door medewerkers van de afdeling jeugdgezondheidszorg onderzocht. In groep 2 wordt uw kind uitgebreid lichamelijk onderzocht. Eveneens wordt dan het functioneren van het kind thuis en op school doorgenomen. Dit onderzoek vindt op school en onder schooltijd plaats. In groep 2 worden ook de ogen getest.

In de herfst of in het voorjaar worden de oudste kleuters (groep 2) door de logopediste onderzocht op eventuele spraakstoornissen. In sommige gevallen wordt dan hulp geboden of geadviseerd.

Leerlingen aan het woord

"Wij vinden het leuk op De Koningsspil omdat we een moestuin met schommel hebben"

"En de juffen houden van grapjes en vinden pesten écht niet leuk!"- Leerlingen groep 4